2017. július 24., hétfő

Ekkor ébred rá a tanítvány, az élete, áldással teli.

Nehéz a világot, az internetet, a médiát elborító szemétkupacból kibányászni a kincset. A szíved hangjára hallgass. Ez a legbelső, leghalkabb hang, amely sokszor, talán nem azt mondja, amit szeretnél hallani. Mert kemény munkát, bátorságot és eltökéltséget kívánó tettekre sarkal.
A szellemi út, főleg kezdeti szakaszban, nagyon nehéz, kihívásokkal, fájdalmakkal teli. Lemondásokkal teli. Miért? Mert először, feljön a tudatalattiba lefojtott rengeteg fájdalom, emlék, érzés, megtagadott gondolat, elnyomott lelkiismeret-furdalás, feldolgozatlan események.
Ezekhez társul, vallási irányzatonként valamiféle lemondás, áldozathozatal. Lehet rajta vitatkozni, szükséges-e, ez egyénenként változó,van akit ez előre visz, és van,akiben csak felesleges feszültséget,indulatokat gerjeszt. Idővel, a tapasztalatok és megértések mélyülésével, a lemondás, az áldozat, magától megjelenik, megtörténik. Onnan kezdve kényszer helyett, egyfajta felszabadultság, megkönnyebbülés érzés veszi át a helyét. Ekkor ébred rá a tanítvány, az élete, áldással teli.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése