2017. november 20., hétfő

Megváltás

-          - Mit tehetek azért, hogy az emberiségnek jobb legyen? Mit tegyek, hogy felnyissam a szemüket, lássák végre, a világ mennyire igazságtalan, manipulálják őket!

-          - Először is nézd meg magad, az utad, az életed. Azt tedd rendbe, önmagadban. Magad változol így. Azt mondják, egy ember viselkedése, személyisége nem változtatható meg, vagy ha igen, hatalmas nehézségek árán.
A belső változáshoz, egy kicsit meg kell halni. Nem szó szerint, de az élet, mikor elérkezik érésed ideje, segít majd. Hogyan? Kinek - kinek szüksége, érettsége és ereje szerint. Sosem kapsz nehezebb feladatot, mint amelyet elbírsz viselni, amit kezelni ne tudnál. A te döntésed, hogy mikor addigi életed összeomlik, megszűnik a munkahelyed, a végrehajtó megfoszt tulajdonaidtól életed végéig kitartóan, szeretted elhagy téged, súlyos betegség súlyt, meghal a kutyád, stb., hogy ezen események hatására - melyek bár látszólag borzalmasak, mégis a javadat szolgálják - , mit teszel. Megőrülsz, vagy szó szerint belehalsz, esetleg észreveszed, mi is az igazán fontos életedben (eléred a felébredést az életálomból).
Számtalan segítséget kapsz még ahhoz, hogy felébredj. Új ismerősöket, új eszméket, tanokat, ismeretlen jótevőket, és önmagad új emberként való felismerését.
Mint láthatod, ezen az úton, bár több ember és egyéb létező is segíti lépteid, magadnak kell egyedül döntéseket hoznod, járnod. Senki más helyetted nem léphet, se előre, se hátra. A megváltást, önmagadnak kell kijárnod. Nincs kollektív megváltás. Aki azt hiszi, majd jön valaki és helyettük megoldja önmaga belső problémáit, gátjait, az álomvilágban (életálomban) él. Legyen az élet bármely területe, mely megoldásra szorul, észreveheted, az egyes emberek alkotják, teremtik a problémák lehetőségét, táptalaját, az egyes emberek egyenként bólintanak rá: így legyen. A megoldás is egyenként történhet. Ahogy egyetlen gyufa is felgyújthat egy egész házat, így egyetlen ember is tűzbe hozhatja a környezetét. A megváltást azonban, egyenként, egyénileg kell kérni és egyénileg kell megteremteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése