2018. május 16., szerda

Szívével lát az ember

„ - Az igazi valódi megfigyelés egészen biztosan, hogy nem a szemünkön és még csak nem is az elménken keresztül történik, mert ez mindkettő csak a hardver, az eszköz, hiszen a vak ember nem lát a szemével...
A tényleges megfigyelés sokkal
mélyebbről... a Forrás, vagyis annak segítségével történhet valahol lelki
szinten, ami a szívben lakozik, ahogyan azt Te mondád valamikor egyszer nekem.”
- Az elgondolásodból kihagytad a szívet, a tudatot valamint azt, hogy minden szervesen összefügg, együtt alkot kerek egészet.
Ahogy azt Antoine de Saint-Exupéry óta tudjuk, igazán csak szívével lát az ember. Isten a szívben lakik, pont ott, ahol nagyon kevesen keresik Őt. A tudat, tévhitekkel ellentétben szintén a szívben lakozik. Szemünk és elménk, egymás külső és belső megnyilvánulása, agyunk pedig, legjobb esetben is egy vezérlő eszköz, rosszabb esetben pedig mint vitorlás hajók tőkesúlya, megakadályozza, nehogy egy segg legyen fent a fejünk helyén, több kevesebb sikerrel.
A mélységi látás, a misztikus intuíció a Forrásból nyeri energiáját, információját, képekben és szavakban egyaránt. Itt tévesztik el sokan, mikor azt hiszik, esetleg vallják is tévesen, az Én maga az Isten. Ebből a tévedésből milliónyi baj következett be, többek közt az anyagi univerzum megteremtése, az emberré születés és minden, ami ezzel jár.
Összefoglalva, szívével lát az ember, a Forrás által. Kivéve, mikor önhittségében azt kezdi el mondani, ő az Isten, szabad akarata van és bármit megtehet. Ezekben az esetekben legfeljebb elméje mozivásznán látja elgondolásait, összetévesztve a látott képeket a valósággal, a világgal, a sorssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése