2018. május 16., szerda

A különleges képességek: nagy csapda.


A különleges képességek: nagy csapda. Talán emlékszel még gyermekkorodból, mikor Jézust megkísérti a Sátán, negyvennapos sivatagi kempingezése során. Hollywoodi verzióban Buddhát is megkísértette hasonló ajánlattal a helyi kirendelt gonosz. Persze nagy szentek voltak, tehát visszautasították. Miért? Azt mondom, az ember kevés ahhoz, hogy valódi gaztett hajtson végre. Gyilkolászás, nyomorgatás, az mind semmi ahhoz képest, amikor valaki hatalmat kap az istenektől, hozzáférést az Erőhöz, hatalmat mások felett, úgymond emberként félisteni magasságokba emelkedhet akár. Az ember esendő és bizony mit tesz ezekkel a képességekkel? A saját önző céljaira kezdi használni. A mágia kisiskolájában ezzel kezdődik a tananyag, minél nagyobb hatalom kerül a kezedbe, annál nagyobb a felelősséged mások iránt és semmiképp sem hasznos egyéni vágyak hajtotta célokra felhasználni. Általában azt híresztelik a világban, embernek születni ritka kivételes eset, lehetőség és könnyen állatként vagy más létformaként találod magad. Ez a kereszténynek mondott tanítás pokol és mennyország rizsájához hasonlatos szöveg, fenyegetés gyermekeknek.
Aki embernek született, általában emberként születik megint, míg ki nem járja az emberi lét zűrös iskoláját, hogy feljebb lépjen, esetleg visszaolvadjon a Forrásba, vagy, ahogy tanítják még, Isten mellett foglaljon helyet Brahma belégzéséig.
Aki azonban saját céljára használja fel a felkínált és elfogadott Erőt, hatalmát önző céljaira használja, sötét erők mestere lesz (fekete mágus, sith nagyúr, sötét sámán), az bizony hatalmasat bukik a szamszárában. Tetteinek következményeként nagyon alantas szellemi létformában találja magát, ahonnan gyötrelmes és hosszas út vezet az emberi születésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése